domov

Lepe misli

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    domov -> Bukvarna
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
avtor sporočilo
deteljica

Pridružen/-a: sreda, 3.5.2006 08:00
odgovori: 8

odgovorobjavljeno: 25.7.2006 19:23    Naslov sporočila: Lepe misli Odgovori s citatom

Na gimnaziji nas je profesorica naučila, da si iz knjige vedno izpišemo misli, ki nas bodo obogatile, razširile naša obzorja in nam polepšale dan, ko jo bomo znova prebrali. Od takrat sem popisala že kar nekaj zvezčičev.

Nazadnje me je navdušilo privlačno branje avtorice Brine Svit Odveč srce. Iz nje sem se izpisala tole misel: “...lahko nam je hudo, lahko trpimo, lahko delamo napake, lahko se izgubimo, lahko nas boli, lahko storimo nekaj nepopravljivega, lahko tavamo v temi, lahko se počutimo nesrečne in ne razumemo, kaj se nam je pripetilo...vendar ni nikoli srca, ki bi bilo odveč v našem življenju...”

No, morda bi morali prebrati knjigo v celoti, da bi vas to besedilo ganilo, ampak kljub temu...Ali si tudi vi iz knjig izpisujete lepe misli? Znate kakšno na pamet?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ančka

Pridružen/-a: torek, 25.7.2006 07:27
odgovori: 14

odgovorobjavljeno: 25.7.2006 20:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vem, da ni misel ampak tale opis iz Gospodarja prstanov avtorja JRR Tolkiena, mi je tako segel v srce, zdi se mi da zadane bistvo, da opiše srčiko lika ki ga portretira. opisuje oči Bradodreva ali Drevobradca - odvisno kateri prevod imate. takole gre...
'kar čutil si, da sta zadaj za njimi (očmi) neznanski votlini, polni vekov in vekov spominov in dolgotrajnega, počasnega, neutrudnega razmišljanja; njihovo površje pa se je iskrilo s sedanjostjo: kakor sonce, ki miglja na zunanjem listju velikanskega drevesa ali na kodranju zelo globokega jezera....'
Nazaj na vrh
Gost

odgovorobjavljeno: 25.7.2006 20:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vedno ko beremo knjige, ki so nam pisane na dušo, najdemo notri stavke ali besede, za katere si mislimo da nam veliko pomenijo in da si jih moramo nujno zapomniti. Nekatere si celo izpisemo...

...ampak bodimo iskreni, kolikokrat jih kasneje sploh se kdaj preberemo? Ko ni izpisujemo stavke, v katerih se najdemo in si mislimo: "Teh besed ne morem nikoli pozabiti!" Potem pa vzamemo v roke naslednjo knjigo in pozabimo na ta staro.

Ampak vseeno, ko cez nekaj casa spet dobis v roke svoje stare zapise je pa vseeno lepo obujati spomine!
Nazaj na vrh
Anamarija

Pridružen/-a: torek, 25.7.2006 08:48
odgovori: 3

odgovorobjavljeno: 25.7.2006 21:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekatere resda hitro pozabimo, ampak če jih je čas tako zlahka zabrisal potem niso bili nič drugega kot površno nadušenje podleženo minljivosti.

Tisti res globoko pa mislim da z nami ostanejo celo življenje. Kot na primer tale, ki jo zagotovo poznate vsi. Je iz knjige Richarda Bacha Iluzije:
'kako veš ali je tvoja naloga v tem življenju že opravljena? Če si živ, še ni!'
Nazaj na vrh
Lunapark

Pridružen/-a: sreda, 14.7.2010 02:58
odgovori: 7

odgovorobjavljeno: 14.7.2010 15:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Drage ljubiteljice knjig, vabim vas, da sledite spodnji povezavi in izpolnite kratek anketni vprašalnik o branju, kupovanju in oglaševanju knjig.

http://www.1ka.si/a/2408
Nazaj na vrh
murn

Pridružen/-a: torek, 31.8.2010 12:54
odgovori: 2

odgovorobjavljeno: 31.8.2010 12:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lunapark sem ti rešil anketo! Cool

Drugače pa si misli tudi jaz izpisujem, jih pa veliko pozabim ... Confused
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    domov -> Bukvarna Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu